Δημιουργία ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη | SmartWebDesign

Συχνές Ερωτήσεις

Το site μου έχει control panel;
Ναι. Κάθε λογαριασμός φιλοξενίας της SmartWebDesign παραδίδεται με τελευταίας τεχνολογίας control panel από τη cPanel. Το cpanel δίδει πολλαπλές δυνατότητες χειρισμού του λογαριασμού σας όπως δημιουργία – ρυθμίσεις email, προεγκατεστημένα cgi scripts, βάσεις δεδομένων, στατιστικά και πολλά άλλα.
Κάθε πότε αναβαθμίζεται το λογισμικό των server σας?
Η SmartWebDesign ελέγχει συνεχώς την αναβάθμιση λογισμικού στους servers της. Παρακολουθούμε καθημερινά θέματα ασφαλείας και προσαρμόζουμε τους servers μας έτσι ώστε να είναι πάντα «up to date».
Πόσο ασφαλές είναι το site μου?
Όλοι οι servers της SmartWebDesign είναι θωρακισμένοι στο μέγιστο, με όλο το software σε τελευταίες εκδόσεις (apache, php, cPanel κλπ), με ύπαρξη suPHP που διαφυλάσσει την ασφάλεια των υπολοίπων όταν κάποιο account παραβιαστεί, με secured ports, optimized kernel, λογισμικό προστασίας κατά επιθέσεων και πολλά ακόμα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι μπορεί κανείς να εγγυηθεί την απόλυτη ασφάλεια ενός server από κάποια κακόβουλη ενέργεια. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι site ακόμα και όπως της NASA έχουν δεχθεί επιθέσεις. Στόχος μας και κύριο μέλημα μας είναι η παροχή της μέγιστης δυνατής ασφάλειας στα site των πελατών μας. Θα πρέπει όμως και ο ιδιοκτήτης να φροντίσει για τα βασικά του hosting account του. Τα βασικά που πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης του hosting account (του site) είναι: 1. Να φροντίσει ώστε οι εφαρμογές που χρησιμοποιεί να είναι πάντα σε τελευταία έκδοση και να μην είναι τέτοιες που έχουν αναφερθεί ως μη ασφαλείς. 2. Να φροντίσει ώστε τα αρχεία του και τα directories να έχουν τα σωστά permissions. 3. Να μην γίνεται χρήση εύκολων κωδικών πρόσβασης ούτε στο cPanel, ούτε στο ftp, Όλοι οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να είναι συνδυασμός γραμμάτων και αριθμών με τουλάχιστον 8 χαρακτήρες. Κωδικοί τύπου «123456» μπορούν να ανιχνευτούν σε δευτερόλεπτα. 4. Να φροντίσει το pc του απ” όπου κάνει login, να είναι καθαρό από υιούς και keyloggers. 5. Να μη μοιράζεται τα στοιχεία εισόδου με άλλους. 6. Να κάνει πάντα logout όταν τελειώνει την εργασία και να μην αφήνει το pc του με το session on χωρίς να χρειάζεται. Τα παραπάνω 6 βήματα μπορούν να αποτρέψουν τις περισσότερες των επιθέσεων.
Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα?
Η επένδυση που θα κάνετε για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας εξαρτάται από το αποτέλεσμα το οποίο ζητάτε να έχετε. Υπάρχουν καλές σελίδες , υπάρχουν και φθηνές σελίδες. Η τελική τιμή της σελίδας εξαρτάται από εκατοντάδες παράγοντες αλλα οι δύο βασικότεροι είναι ο χρόνος που απαιτεί και το υλικό που θα περιέχει(video , φωτογραφίες , προγράμματα κτλ). Πρέπει να δoθεί ιδιαίτερη προσοχη στην επιλογή του κατάλληλου web designer διότι πολλοί εκμεταλλεύονται την άγνοια των περισσοτέρων γύρω από τα θέματα του internet και χρεώνουν τεράστια ποσά για πολύ κακά αποτελέσματα. Εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα στην καλύτερη τιμή.
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά μιας «καλής» ιστοσελίδας?
Αποτελεσμάτικη σχεδίαση, εύκολη περιήγηση, κείμενα απλά και περιεκτικά, καθαρό design χωρίς ανούσια και περιττά “gadgets” και πρόσθετα, cross browser αξιοπιστια.
Τι θα προσφέρει μια ιστοσελίδα στην επιχείρηση μου;
Μία ιστοσελίδα μπορεί να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως: Οικονομική Διαφήμιση Βελτιωμένη εικόνα της επιχείρησης Αυξημένες Πωλήσεις Βελτιωμένες σχέσεις με τους πελάτες Μια ιστοσελίδα μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε νεους πελάτες, να κρατήσετε καλύτερη επαφή με τους ήδη υπάρχοντες και σας επιτρέπει να ανταποκρίνεστε τάχιστα και αποτελεσματικά σε μια γρήγορα μεταβαλλόμενη αγορά.
Η επιχείρηση μου βρίσκεται σε διαφορετική πόλη από τη δική σας. Μπορούμε να συνεργαστούμε?
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η φύση της δουλειάς μας είναι τέτοια που με τη χρήση του διαδικτύου και των σύγχρονων μεθόδων επικοινωνίας επιτρέπει την συνεργασία από απόσταση. Μετά από μια συζήτηση μέσω τηλεφώνου, μέσω διαδικτύου ή και από κοντά, καθορίζουμε τους στόχους σας και σας ετοιμάζουμε μία προσφορά που θα καλύπτει τις ανάγκες σας. Εσείς δεν έχετε παρά να μας στείλετε το υλικό που θέλετε να ενσωματώσουμε στην ιστοσελίδα σας ηλεκτρονικά. Η φυσική απόσταση δεν θα φανεί ούτε κατα τη διάρκεια της σχεδίασης, ούτε κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της ιστοσελίδας σας. Στόχος μας είναι η άψογη συνεργασία και η ικανοποίηση του πελάτη.
Πόσος χρόνος χρειάζεται να ολοκληρωθεί μια ιστοσελίδα;
Η σχεδίαση και η κατασκευή ενός website μπορεί να διαρκέσει από λίγες μέρες έως και αρκετούς μήνες. Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως: Το μέγεθος της ιστοσελίδας Τις υπηρεσίες που θα παρέχει η ιστοσελίδα Τις εφαρμογές που θα “τρέχει” η ιστοσελίδα Το χρόνο που χρειάζεται απο τον ιδιοκτήτη του web site να παρέχει το υλικό στον κατασκευαστή (φωτογραφίες, βιντεο, κείμενα κ.α). Ο χρόνος παράδοσης γίνεται γνωστός στον ιδιοκτήτη κατά την σχεδίαση της ιστοσελίδας και παραδίδεται εγκαίρως βάσει συμβολαίου που υπογράφουν και οι δύο πλευρές.
Μπορώ να κατασκευάσω μόνος μου την ιστοσελίδα μου?
Βεβαίως ! Αν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε HTML, CSS, SSL, CGI, SSI, XML, PHP, CFM, JSP, ASP, DHTML, SHTML, Flash, Java, …. Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε μήνες (ίσως και χρόνια) για να μάθετε τα βασικά για την ανάπτυξη και σχεδίαση ιστοσελίδων , καλό είναι να εμπιστευθείτε την κατασκευή της ιστοσελίδας σας σε έναν επαγγελματία.
Μπορείτε να μου εγγυηθείτε ότι η σελίδα μου θα είναι πρώτη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης?
Όχι. Και καμία εταιρία του χώρου που σέβεται τον εαυτό της και τον πελάτη δεν μπορεί να εγγυηθεί αυτό. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο της Google που αναφέρεται σε αυτό το θέμα (στα Αγγλικά)
Μπορείτε να μου εγγυηθείτε ότι η σελίδα μου θα είναι αρκετά ψηλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης?
Μπορούμε να σας εγγυηθούμε οτι θα αναλάβουμε την προβολή και την καταχώρηση της σελίδας σας μέσω της διαδικασίας βελτιστοποίησης για μηχανές αναζήτησης (SEO) χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές (καταχώρηση σε αλλες ιστοσελίδες, διαφημιστικές καμπάνιες, βελτιστοποίηση κειμένων κ.α) προκειμένου η σελίδα σας να «σκαρφαλώσει» ψηλά σε αποτελέσματα αναζήτησης.
Μετά την ολοκλήρωση της ιστοσελίδας μου, τι υπηρεσίες χρειάζομαι?
Κάποιες σελίδες χρειάζονται καθημερινή ενημέρωση καποιες ελάχιστη ή καθόλου. Κάποιες χρειάζονται αναβαθμίσεις ασφαλείας κάποιες όχι. Η διαδικασία συντήρησης και οι μελλοντικές ανάγκες της ιστοσελίδας σας είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί με τον κατασκευαστή της.