Βελτιστοποίηση Ταχύτητας Ιστοσελίδων

Βελτιστοποίηση Ταχύτητας Ιστοσελίδων - SmartWebDesing

Βελτιστοποίηση ταχύτητας επαγγελματικών ιστοσελίδων

Πόσο σημαντική είναι η ταχύτητα φόρτωσης μίας ιστοσελίδας;  Για κάθε δευτερόλεπτο που αργεί να φορτώσει ένα website:

  • Οι προβολές σελίδων μειώνονται κατά 11%
  • Η ικανοποίηση των πελατών πέφτει κατά 16%
  • Μειώνεται το ποσοστό μετατροπών κατά 7%

Πέραν, αυτών η ταχύτητα αποτελεί επίσημο ranking factor για την κατάταξη μίας ιστοσελίδας στα αποτελέσματα της Google.

Είναι πολύ πιθανό να σπαταλάτε μεγάλο μέρους του διαφημιστικούς σας budget και να μην έχετε τα αναμενόμενα αποτελέσματα γιατί η ιστοσελίδα σας έχει πολύ πολύ αργούς χρόνους φόρτωσης.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η βελτιστοποίηση ταχύτητας σε μία ιστοσελίδα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την απόδοση της.

Μερικά αξιόπιστα εργαλεία μέτρησης ταχύτητας: GTmetrix, PageSpeed Insights και Pingdom.

Παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα μιας ιστοσελίδας

Εικόνες

Οι εικόνες (και τα βίντεο σπανιότερα) αποτελούν τα μεγαλύτερα αρχεία μίας ιστοσελίδας όσον αφορά το μέγεθος. Ως αποτέλεσμα, είναι αυτές που καθυστερούν περισσότερο τη φόρτωση μίας ιστοσελίδας. Μια φωτογραφία μπορεί να μειωθεί έως και 90% σε μέγεθος αρχείου, χωρίς απώλεια ποιότητας.

Κώδικας & CMS

Μία από τις συχνότερες περιπτώσεις που συναντάμε. Κακογραμμένος κώδικας, περιττά plugins, plugins που δεν υποστηρίζονται πλέον, απαρχαιωμένα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου είναι μόνο μερικά από τα πιθανά αίτια που καθυστερούν μία ιστοσελίδα.

Hosting

Ο server που φιλοξενείται μία ιστοσελίδα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ταχύτητα μίας ιστοσελίδας. Όσο βελτιστοποιημένο και αν είναι ένα site, αν φιλοξενείται σε ένα server χωρίς τις κατάλληλες προδιαγραφές ή σε ένα server που φιλοξενούνται παραπάνω ιστοσελίδες από όσες “αντέχει” οι χρόνοι φόρτωσης δεν πρόκειται να είναι καλοί. Ένα καλό πακέτο hosting μπορεί να μειώσει δραματικά τους χρόνους φόρτωσης μίας ιστοσελίδας.

Συνιστούμε την αποφυγή των επιλογών δωρεάν Hosting καθώς πέρα των μεγάλων χρόνων φόρτωσης καθιστούν τις ιστοσελίδες ευάλωτες στο hacking λόγω της ελλιπής ασφάλειας που προσφέρουν.

Πόσο γρήγορα πρέπει να φορτώνει μία ιστοσελίδα;

Οποιοσδήποτε χρόνος φόρτωσης που κινείται στα 3 δευτερόλεπτα ή λιγότερο θεωρείται ένας πολύ καλός χρόνος φόρτωσης.

Παρ’όλα αυτά ο αριθμός αυτός δεν αποτελεί πανάκεια, και αυτό γιατί κάποιες ιστοσελίδες περιέχουν πολύ (απαραίτητο) περιεχόμενο ή εκτελούν πολύπλοκες λειτουργίες (πχ. μία πλατφόρμα κράτησης αεροπορικών εισιτηρίων) οπότε είναι φύση αδύνατο να φορτώνουν σε 2 δευτερόλεπτα. Για αυτό όταν θέλουμε να δούμε αν ένα site είναι γρήγορο ή όχι μπορούμε να λάβουμε 2 παράγοντες υπόψιν

Τον Ανταγωνισμό

Όπως αναφέρθηκε ήδη μία πολύπλοκη ιστοσελίδα δεν μπορεί να φορτώνει σε χρόνο ρεκόρ. Αν όμως καταφέρετε, να έχετε μία ιστοσελίδα μισό δευτερόλεπτο γρηγορότερη από τον ανταγωνισμό ή μία εξίσου γρήγορη ταυτόχρονα με καλύτερο σχεδιασμό και ποιοτικό περιεχόμενο τότε θα βρεθείτε ένα βήμα μπροστά του.

First Contentful Paint (FCP)

Ο χρόνος που απαιτείται για να φανεί περιεχόμενο στην οθόνη του χρήστη.

Από τη στιγμή που ένας χρήστης αρχίζει να επεξεργάζεται πληροφορίες σε μία ιστοσελίδα οι πιθανότητες να παραμείνει σε αυτή αυξάνονται κατακόρυφα.

Μία σελίδα που δείχνει FCP σε ένα χρήστη σε 2 δευτερόλεπτα με συνολικό χρόνο φόρτωσης τα 5 θα είναι πιο αποδοτική από μία που φορτώνει όλο της το περιεχόμενο σε 4 και ο χρήστης βλέπει μία λευκή οθόνη σε αυτό το διάστημα.

Βελτιστοποίηση Ταχύτητας Από Τη SmartWebDesign

Θέλετε να βελτιώσετε την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας;

Στη SmartWebDesign έχουμε διεκπεραιώσει δεκάδες εργασίες βελτιστοποίησης ταχύτητας ιστοσελίδων επιτυγχάνοντας σημαντική μείωση στους χρόνους φόρτωσης των πελατών μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας κάνουμε μία ολοκληρωμένη τεχνική ανάλυση της ταχύτητας της ιστοσελίδας σας και μια προσφορά για τη βελτιστοποίηση της!  

Παραδείγματα Βελτιστοποίησης Ταχύτητας Ιστοσελίδων

Kefalonia Property - Παράδειγμα βελτιστοποίησηΤαχύτητας Ιστοσελίδας - SmartWebDesign
Santorini GEM - Παράδειγμα βελτιστοποίησηΤαχύτητας Ιστοσελίδας - SmartWebDesign
scroll-to-top