Γιατί το digital copywriting είναι απαραίτητο για μια επιτυχημένη online παρουσία. | SmartWebDesign

Γιατί το digital copywriting είναι απαραίτητο για μια επιτυχημένη online παρουσία.

Γιατί το digital copywriting είναι απαραίτητο για μια επιτυχημένη online παρουσία - Smart Web Design

Τα τελευταία χρόνια η διάδοση των social media και του internet έφεραν νέες τάσεις όχι μόνο στην επικοινωνίας αλλά και στο marketing. Ο όρος digital marketing, έκανε την εμφάνιση του δημιουργώντας καινούριους όρους, όπως το digital copywriting. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Τι είναι το digital copywriting;

digital copywriting-Γιατί το digital copywriting είναι απαραίτητο για μια επιτυχημένη online παρουσία-Smart Web Design

Copywriting (κειμενογράφηση στα ελληνικά), είναι η δημιουργία διαφημιστικού κειμένου με ελκυστικό περιεχόμενο το οποίο θα προωθηθεί στα κατάλληλα κανάλια διαφήμισης με σκοπό την προβολή ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Ο όρος digital copywriting αντιστοιχεί στον παραπάνω ορισμό με μια βασική διαφορά, το μέσο, καθώς το digital copywriting αφορά τη διαφήμιση στο internet και πιο συγκεκριμένα σε social media, blogs, e-mails, newsletters, websites, videos, mobile apps και σε κάθε είδους online περιβάλλον.

Γιατί το digital copywriting είναι σημαντικό;

Πολλοί είναι οι λόγοι που καθιστούν το digital copywriting τόσο σημαντικό. Αρχικά, η δυνατότητα call-to-action που μπορεί να επιτύχει ένα κείμενο online, δηλαδή η ανταπόκριση του κοινού σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του μηνύματος. Αυτό μπορεί να έχει διάφορες μορφές όπως την αγορά ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας έως την επίσκεψη του website της επιχείρησης. Όπως γίνεται αντιληπτό, το digital copywriting δεν προορίζεται μόνο για την προώθηση ή πώληση προϊόντων και υπηρεσιών. Άλλη μια πολύ σημαντική διάσταση του είναι η επίτευξη του engagement μεταξύ της επιχείρησης και των πελατών της, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας μακροχρόνιας σχέσης καθώς και μιας μορφής συνεχούς επικοινωνίας με τους πελάτες της.

Digital copywriting και SEO

seo-Γιατί το digital copywriting είναι απαραίτητο για μια επιτυχημένη online παρουσία-Smart Web Design

Keyword search, μηχανές αναζητήσεις, target audience και…seo. Όλοι αυτοί οι όροι είναι άμεσα συνδεδεμένοι μεταξύ τους σε μια πραγματικότητα που θέλει τους digital copywriters να παράγουν ποιοτικό και στοχευμένο περιεχόμενο σύμφωνα με συγκεκριμένα keywords, έτσι ώστε τα κείμενα τους να είναι φιλικά προς τις μηχανές αναζήτησης. Αυτό βοηθάει στο να εμφανίζονται όσο πιο ψηλά γίνεται στα οργανικά αποτελέσματα τους, συνεισφέροντας  στην καλύτερη δυνατή προώθηση τους στο target group των χρηστών που έχουν επιλέξει.

Digital copywriting και content writing

content writing-Γιατί το digital copywriting είναι απαραίτητο για μια επιτυχημένη online παρουσία-Smart Web Design

Πολλοί μπερδεύουν το digital copywriting με έναν άλλο όρο, το content writing. Παρόλα αυτά οι δυο όροι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, η διαφορά τους έχει να κάνει με το περιεχόμενο και το σκοπό αυτού. Το content writing αφορά τη δημιουργία κειμένων που σκοπό έχουν την παροχή χρήσιμης, δωρεάν πληροφόρησης για ένα προϊόν ή υπηρεσία, σε αντίθεση με την περίπτωση του digital  ή του παραδοσιακού copywriting που έχουν ως καθαρό σκοπό την πώληση.

Η Smart Web Design είναι στη διάθεση σας για τη παροχή υπηρεσιών digital και content copywriting ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης σας!

 

scroll-to-top