Έρχονται τα .ελ domain | SmartWebDesign

Έρχονται τα .ελ domain

Έρχονται τα .ελ domain - SmartWebDesign

Τα .ελ domain είναι πλέον πραγματικότητα. Με τον νέο κανονισμό Διαχείρισης και Εκχώρησης Ονομάτων Χώρου, που εξέδωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς που ενδιαφέρονται να κατοχυρώσουν την ιστοσελίδα τους με την κατάληξη .ελ, και όχι μόνο .gr όπως ίσχυε παλαιότερα. Στόχος είναι η δημιουργία περισσότερων διαθέσιμων domain αλλά και να δοθεί ένας πιο “ελληνικός” χαρακτήρας στις ιστοσελίδες όσων το επιθυμούν.

Τι ισχύει για την κατοχύρωση των .ελ domain

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα .ελ domain θα είναι διαθέσιμα για κατοχύρωση από τις 10 Ιουλίου στις 10 το πρωί. Όπως και στα .gr domain έτσι και στα .ελ η κατοχύρωση τους πραγματοποιείται για 2 χρόνια. Η κατοχύρωση τους θα χωριστεί σε 2 στάδια.

Στάδιο 1

Τους πρώτους 3 μήνες θα δοθεί προτεραιότητα σε αυτούς που έχουν ήδη καταχωρημένο το domain τους με κατάληξη .gr να το κατοχυρώσουν και με .ελ. Για παράδειγμα, σε αυτό το διάστημα κανένας δεν θα μπορεί κατοχυρώσει το domain smartwebdesign.ελ πέρα από εμάς τους ίδιους. Η μόνη προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι τα στοιχεία του ιδιοκτήτη των 2 domain να παραμείνουν ίδια. Αυτό γίνεται για την προστασία όσων έχουν καταχωρήσει ήδη το .gr domain τους.

Στάδιο 2

Μετά το πέρας των 3 μηνών, δηλαδή μετά τις 10 Οκτωβρίου, τα domain .ελ θα απελευθερωθούν εντελώς. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε θα μπορεί να κατοχυρώσει την ιστοσελίδα του με κατάληξη .ελ ακόμα και αν υπάρχει καταχωρημένη από άλλο ιδιοκτήτη η κατάληξη .gr.

.ελ domain και SEO

Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ακόμα τι αποτελέσματα στο SEO και πως θα αντιμετωπίζονται από τις μηχανές αναζήτησης. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι είναι καλύτερο να προτιμηθούν όταν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας είναι στα ελληνικά.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρώτη φορά που η Ελλάδα αιτήθηκε τη δημιουργία των domain .el ήταν το 2011 η οποία όμως απορρίφθηκε καθώς θεωρήθηκε ότι μοιάζει πολύ οπτικά με την κατάληξη .ea. Το 2014 αποφασίστηκε να επιτραπεί η δημιουργία του τομέα .ελ, ο οποίος παραδόθηκε στην Ελλάδα το 2015.

Κατοχύρωσε το .ελ domain σου

Έχεις την ιστοσελίδα σου κατοχυρωμένη με την κατάληξη .gr και θες να το κάνεις και με την .ελ; Δημιουργείς τώρα τη σελίδα σου και ψάχνεις το domain που θα την κατοχυρώσεις; Στη SmartWebDesign προσφέρουμε υπηρεσίες hosting & κατοχύρωσης domain.

Επικοινώνησε Μαζί Μας!

scroll-to-top