Google My Business: Το εργαλείο που βοηθάει την επιχείρηση σας να ξεχωρίσει

google-my-business-για-επιχειρησεις-smartwebdesign

Θέλεις η επιχείρηση σου να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τον τοπικό ανταγωνισμό;

Θέλεις οι πελάτες σου να μπορούν να βρίσκουν την επιχείρησή σου στα αποτελέσματα της Google και μάλιστα εύκολα;

Θέλεις όλες οι σημαντικές πληροφορίες της επιχείρησής σου να βρίσκονται συγκεντρωμένες σε ένα μέρος;

Σε περίπτωση που έκανες όλες τις παραπάνω ερωτήσεις στον εαυτό σου και η απάντηση παντού είναι ναι, τότε ήρθε η ώρα να μάθεις τι είναι το Google My Business και γιατί είναι ιδανικό για τις ανάγκες της δικής σου επιχείρησης.

Η Google, πλέον, έχει προσθέσει ένα πολύ μεγάλο αριθμό διαθέσιμων επιλογών για τις επιχειρήσεις έτσι ώστε αυτές να είναι σε θέση να δημοσιεύουν blog posts, τα οποία εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης αλλά και στους χάρτες.

Το Google My Business Ως Εργαλείο

google-my-business-τι-ειναι-για-επιχειρησεις-smartwebdesign

Πρακτικά, το Google My Business είναι η πλατφόρμα της Google, η οποία περιέχει καταχωρήσεις, κυρίως μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και είναι σχεδιασμένη ώστε να διευκολύνει την προβολή τους στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

Με λίγα λόγια, όταν ένας χρήστης ψάχνει στη Google στοιχεία για μία επιχείρηση, όπως ο αριθμός τηλεφώνου, η διεύθυνσή, φυσική τοποθεσία επιχείρησης, κριτικές πελατών (reviews) κλπ., όλα αυτά θα προβληθούν στα αποτελέσματα αναζήτησης και έτσι ο χρήστης θα μπορεί να βρει ότι ψάχνει.

Επιπλέον, το Google My Business βοηθάει τις επιχειρήσεις να έχουν τον απόλυτο έλεγχο τόσο του brand τους όσο και της τοποθεσίας τους. Ουσιαστικά, αν δεν έχεις ξεκινήσει να το χρησιμοποιείς ακόμα, ρισκάρεις σε μεγάλο βαθμό να μην μπορούν οι (δυνητικοί) πελάτες να βρουν την επιχείρηση σου ή να διαβάζουν λάθος πληροφορίες για αυτήν.

Ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχεις σημαντική παρουσία στο διαδίκτυο ή κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου (e-shop), αυτό δεν συνεπάγεται πως δεν πρέπει ή δεν μπορείς να τo χρησιμοποιήσεις. Άλλωστε, είναι αποδεδειγμένο πως το 78% των (τοπικών) αναζητήσεων οδηγεί σε αγορές από καταστήματα τοπικού χαρακτήρα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν πρέπει να διστάσεις να κάνεις χρήση του Google My Business για την επιχείρηση σου. Εκμεταλλεύσου όλα όσα έχει να προσφέρει και τοποθέτησε την επιχείρηση σου μπροστά στα μάτια όλων αυτών που ψάχνουν αυτά που η δική σου επιχείρηση προσφέρει.

Τα Οφέλη Του Google My Business

google-my-business-τα-οφελη-του-για-επιχειρησεις-smartwebdesign

 • Η επιχείρηση σου ξεχωρίζει από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό με αποτέλεσμα να σε βρουν νέοι πελάτες πολύ ευκολότερα
 • Υψηλότερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης
 • Εύκολη εύρεση στους Χάρτες (Google Maps) και άμεση παροχή οδηγιών για την επιχείρηση
 • Δυνατότητα τηλεφωνικής κλήσης στην επιχείρηση απευθείας από την οθόνη αναζήτησης της Google.
 • Δυνατότητα διαχείρισης της φήμης της επιχείρησής σου με τις κριτικές (Reviews)
 • Αύξηση των τρόπων με τους οποίους η επιχείρηση σου επικοινωνεί με (δυνητικούς) πελάτες
 • Ενημερώνεις το κοινό σου και όχι μόνο για τα νέα και τις προσφορές της επιχείρησης σου

Τα παρακάτω στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν πόσο χρήσιμο μπορεί να γίνει το Google My Business για τις επιχειρήσεις:

 • 4 στους 5 καταναλωτές χρησιμοποιούν την μηχανή αναζήτησης της Google για (τοπικές) αναζητήσεις
 • 70% των καταναλωτών είτε επισκέπτονται ένα κατάστημα είτε πραγματοποιούν μία αγορά μετά από σχετική αναζήτηση στην Google
 • 85% των ανθρώπων εμπιστεύονται τις online κριτικές (reviews) όπως ακριβώς εμπιστεύονται και τις προσωπικές συστάσεις
 • Το 50% των ανθρώπων που αναζητούν μία τοπική επιχείρηση από το κινητό τους θα επισκεφτούν την επιχείρηση την ίδια ημέρα. Αυτοί, ουσιαστικά, είναι άνθρωποι που έχουν ξεκινήσει μία έρευνα αγοράς προκειμένου να βρουν αυτό που θα δώσει λύση στο πρόβλημα τους. Βεβαιώσου, επομένως, ότι έχεις προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια έτσι ώστε να μπορούν να σε βρουν εύκολα και γρήγορα όσοι σε ψάχνουν

google-my-business-το-εργαλειο-για-τις-επιχειρησεις-smartwebdesign

Συμπερασματικά, το Google My Business αποτελεί ένα χρήσιμο και αποτελεσματικό εργαλείο που βοηθάει τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν καλύτερα το κοινό τους, να «δυναμώσουν» τη σχέση που έχουν μαζί του και να προσελκύσουν νέους πελάτες.

Σε καθημερινή βάση, πραγματοποιούνται περισσότερες από πέντε δισεκατομμύρια αναζητήσεις παγκοσμίως μέσω της Google. Στο χέρι σου είναι να καταφέρεις όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές να καταλήγουν στη δική σου επιχείρηση!

scroll-to-top