Οι Πιο Hot Γραφιστικές Τάσεις για το 2022 

τέλειες-SmartWebDesign

Καθώς οδεύουμε προς την έλευση του νέου έτους δεν μπορούμε παρά να αναρωτιόμαστε τι καινούργιο θα θα φέρει το 2022 για τον ψηφιακό κόσμο και πιο συγκεκριμένα για τον τομέα του graphic design, που αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και δημιουργικά κομμάτια στην κατασκευή μιας ιστοσελίδας. Όπως φαίνεται το 2022 θα είναι μία χρονιά γεμάτη εκπλήξεις για το graphic design, καθώς όλες οι συμβάσεις του παραδοσιακού σχεδιασμού θα καταρριφθούν και μεταμοντέρνα στοιχεία με μία δόση νοσταλγίας από πρώτα βήματα της ψηφιακής εποχής, θα πάρουν τη θέση τους. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πρώτοι τις πιο hot γραφιστικές τάσεις για το 2022 και το πως αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο για το δικό σας site.

Τάση Νο1: Γυρνάμε τον χρόνο πίσω 

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το 2022 θα είναι μία χρονιά με έντονα vibes νοσταλγίας. Ξεκινώντας από τα ψυχεδελικά μοτίβα του 1960 και καταλήγοντας στην Υ2Κ αισθητική των 90s τα site που θα δημιουργηθούν τη νέα χρονιά θα πάρουν στοιχεία από τις παλαιότερες δεκαετίες με σκοπό την δημιουργία μιας mix and match προσέγγισης, που θα ενώνει το παλιό με το καινούργιο.

Κυρίαρχη επιρροή βέβαια θα ασκήσει η δεκαετία του 1990, καθώς φέρνει μνήμες νοσταλγίας από τα πρώτα βήματα του internet. H τάση αυτή θα εκδηλωθεί με μία αισθητική που θα παραπέμπει σε video clip του MTV. Πιο συγκεκριμένα θα χρησιμοποιηθούν στοιχεία όπως το grain και τα pixels, ενώ τα έντονα χρώματα και τα σχέδια που θα παραπέμπουν στην αυγή της digital εποχής θα έχουν την τιμητική τους.

Οι πιο Hot γραφιστικές Τάσεις για το 2022-Γυρνάμε τον χρόνο πίσω-SmartWebDesign 
Τάση Νο2: Χρήση γυαλόμορφων επιφανειών

Μία άλλη γραφιστική τάση για το 2022 είναι η χρήση των γυαλόμορφων επιφανειών. Αν και αυτη η τάση είχε ξεκινήσει το 2013, φέτος αναμένεται να φτάσει στην κορύφωση της. Η ψευδαίσθηση του παγωμένου γυαλιού στο graphic design επιτυγχάνεται με τη χρήση διαφανειών και blurring, ενώ συχνά συνδυάζεται με τη διαβάθμιση (gradience) των χρωμάτων μιας ιστοσελίδας, ακόμη μπορεί να πλαισιωθεί από 3D ή γεωμετρικά σχήματα. 

Οι γυαλόμορφες επιφάνειες είναι μία εξαιρετική επιλογή για να δημιουργήσετε την αίσθηση του τρισδιάστατου χώρου στο website σας. Παράλληλα, εκτός από εικαστική έχουν και λειτουργική χρήση, καθώς βοηθούν στη νοηματική ιεράρχηση του περιεχομένου μίας ιστοσελίδας. Παρ’ όλα αυτά η χρήση των γυαλόμορφων επιφανειών πρέπει να γίνεται με σύνεση, καθώς οι υπερβολικές διαφάνειες τέτοιου τύπου ενδέχεται να μπερδέψουν τον χρήστη μίας ιστοσελίδας, καθιστώντας πιο περίπλοκη την πλοήγησή του σε αυτή.

Τάση Νο3: Αποφυγή των μεγάλων φωτογραφιών & έμφαση στην τυπογραφία 

Αν και τα hero images, οι υπερμεγέθεις δηλαδή φωτογραφίες στην αρχική σελίδα των sites ήταν μία πολύ συνηθισμένη πρακτική τα προηγούμενα έτη, πλέον θεωρείται ότι αποπροσανατολίζουν τον χρήστη από την online εμπειρία της πλοήγησης. Έτσι, μία από τις πιο δημοφιλείς γραφιστιστικές τάσεις για το 2022, θέλει τα γραφιστικά στοιχεία να κλέβουν την παράσταση, με τα infographics και τα 3D clickable σχέδια να κυριαρχούν στα homepages της νέας χρονιάς.

Επιπρόσθετα, το κενό που θα αφήσουν πίσω τους οι φωτογραφίες στις αρχικές σελίδες, φαίνεται να έρχεται να το καλύψει η υπερμεγέθης τυπογραφία. Το 2022 οι γραμματοσειρές Serif θα απαντώνται συχνά στα websites, συνδυασμένες πολλές φορές με clickable γραφιστικά στοιχεία. Η συγκεκριμένη οικογένεια γραμματοσειρών θεωρείται ιδανική για μεγάλους κεντρικούς τίτλους, καθώς είναι ιδιαιτέρως ευανάγνωστη. 

Οι πιο Hot γραφιστικές Τάσεις για το 2022-Χρήση γυαλόμορφων επιφανειών-SmartWebDesign

Τάση Νο4: Επιτηδευμένες Ατέλειες

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως το 2022 θα είναι μία χρονιά νοσταλγίας για το graphic design. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την αυτοματοποίηση πολλών γραφιστικών εργασιών, τα λάθη και οι μικρές ατέλειες του παρελθόντος φαίνεται να έχουν εκλείψει. Μία από τις πιο ιδιαίτερες γραφιστικές τάσεις για το 2022 αφορά την προσθήκη γραφιστικών ατελειών του παρελθόντος. Ενδεικτικά, αναφέρουμε την διαρροή του μελανιού πάνω σε χαρτί ή το ασυνεπές πάχος των γραμμάτων. Για να επιτύχουν αυτήν την αίσθηση της κομψής επιτηδευμένης ατέλειας, οι σύγχρονοι γραφίστες έχουν βρει αρκετά ευφάνταστους τρόπους για να παρακάμψουν αυτόματες λειτουργίες των προγραμμάτων graphic design. Η συγκεκριμένη τάση σκοπό έχει να προσθέσει μία αίσθηση αυθεντικότητας στον ψηφιακό κόσμο και αποτελεί ιδανική επιλογή για sites πολιτιστικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου, ωστόσο μπορεί να αποπροσανατολίσει τον επισκέπτη μιας αμιγώς εμπορικού ενδιαφέροντος ιστοσελίδας.

Οι πιο Hot γραφιστικές Τάσεις για το 2022-Επιτειδευμένες ατέλειες-SmartWebDesign

Κλείνοντας

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως ανεξάρτητα από το ποιες είναι οι τρέχουσες τάσεις του γραφιστικού σχεδιασμού μιας ιστοσελίδας, κυρίαρχο ρόλο για το design της παίζει η εύκολη πλοήγηση για τον χρήστη και η σωστή επικοινωνία του ύφους της επιχείρησής σας. Η ομάδα της SmartWebDesign χρησιμοποιώντας ως εργαλεία τις εκάστοτε τάσεις που αφορούν την κατασκευή ιστοσελίδων, δημιουργεί εύχρηστα και σύγχρονα sites για τους πελάτες της.

Θέλετε να αποκτήσετε το ιδανικό site για εσάς, που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της επιχείρησής σας;

Επικοινωνήστε Μαζί μας!

scroll-to-top