Γιατί να επιλέξετε το SEO για την online προώθησή σας | SmartWebDesign

Γιατί να επιλέξετε το SEO για την online προώθησή σας

Γιατί να επιλέξετε το SEO για την online προώθησή σας - SmartWebDesign

Ένα από τα μεγαλύτερα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι πελάτες μας είναι η επιλογή του αποδοτικότερου καναλιού online προώθησης της ιστοσελίδας τους. Ιδανικά, ο συνδυασμός όλων των διαθέσιμων μεθόδων online προώθησης (SEO, PPC, Social Media κλπ.) είναι αυτός που θα έδινε σε μια ιστοσελίδα μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή παρουσία και το μεγαλύτερο κέρδος, εφόσον γίνει σωστά. Κάτι τέτοιο όμως σπάνια είναι εφικτό, τουλάχιστον αρχικά.

Η επιλογή που προτείνουμε στους πελάτες μας, ώστε να μην έχουν πρόσκαιρα μόνο αποτελέσματα, είναι η βελτιστοποίηση της σελίδας τους για τις μηχανές αναζήτησης ή αλλιώς SEO.

Οι λόγοι είναι οι εξής:

Αποτελεί Την Μεγαλύτερη Πηγή Επισκεψιμότητας

Για πρώτη φορά ύστερα από 3 χρόνια η οργανική αναζήτηση ξεπέρασε τα social media ως πηγή επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων.

Αποτελεί την Μεγαλύτερη Πηγή Επισκεψιμότητας - SmartWebDesign

Πηγή: Shareaholic

Οι λόγοι που αυτό συμβαίνει είναι πολλοί. Η αλλαγή στον αλγόριθμο του Facebook με την οποία εμφανίζονται στο χρήστη λιγότερα post από εταιρικές σελίδες, η εφαρμογή της τεχνολογίας AMP (Accelerated Mobile Pages) από την google που οδήγησε σε μεγάλη αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας από κινητές συσκευές είναι μόνο μερικές από αυτές.

Οι δυνητικοί πελάτες πλέον κάνουν έρευνα αγοράς, αναζητούν υπηρεσίες και προϊόντα σχετικά με την επιχείρησή σας σχεδόν καθημερινά μέσω των μηχανών αναζήτησης, αν δεν εμφανίζεστε στην πρώτη σελίδα και εμφανίζεται κάποιος ανταγωνιστής τότε οι πιθανότητες να επιλέξει αυτόν αντί για εσάς αυξάνονται κατακόρυφα.

SEO=Καλύτερα Εμπειρία Πλοήγησης Για Το Χρήστη

Οι μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης πλέον, και κυρίως οι Google, είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται αν μία σελίδα ικανοποιεί την πρόθεση αναζήτησης ενός χρήστη. Παράλληλα, μπορεί και αξιολογεί τη δομή μίας ιστοσελίδας. Ουσιαστικά, αν το site σας έχει υψηλές θέσεις στις μηχανές αναζήτησης για σχετικούς όρους κλειδιά αυτό σημαίνει πως και ο χρήστης έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να βρει αυτό που αναζητά στη σελίδα σας.

Το SEO Χτίζει Brand Awaraness & Εμπιστοσύνη

Με το να σας τοποθετεί ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης η Google ουσιαστικά δείχνει η Google την εξειδίκευση σας στον συγκεκριμένο χώρο.

Παράδειγμα: Στον όρο αναζήτησης προώθηση ιστοσελίδας Θεσσαλονίκη η ιστοσελίδας μας εμφανίζεται δεύτερη.

Με αυτόν τον τρόπο η Google δείχνει ότι η εταιρεία μας έχει μεγάλη συνάφεια με την προώθηση ιστοσελίδων στη Θεσσαλονίκη.

Επηρεάζει Τον Αγοραστικό Κύκλο Των Καταναλωτών

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, οι καταναλωτές σήμερα πριν προβούν σε κάποια αγορά κάνουν μία έρευνα. Αυτό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που προσέφερε το ίντερνετ στους καταναλωτές.
Αγοραστικός Κύκλος Καταναλωτών - SEO - SmartWebDesign
Ξεκινώντας την πρώτη επαφή με το δυνητικό σας πελάτη από την αρχή του αγοραστικού του κύκλου και προσφέροντας του χρήσιμες και σχετικές πληροφορίες, μπορείτε να διαμορφώσετε σημαντικά την αγοραστική του απόφαση και να τον μετατρέψετε σε πελάτη σας.

Έχει Μακροχρόνια Αποτελέσματα

Το SEO είναι από τις ελάχιστες online στρατηγικές προώθησης που τα αποτελέσματα της δεν είναι πρόσκαιρα. Το SEO έχει σημαντικά αποτελέσματα μέσα στον πρώτο χρόνο εφαρμογής του, με πολλά από αυτά τα αποτελέσματα να διαρκούν για αρκετά χρόνια.

Σύνοψη

Η εφαρμογή αποτελεσματικού, ποιοτικού SEO στην ιστοσελίδα της επιχείρησής σας είναι βέβαιο ότι θα είναι επωφελής για την επιχείρησή σας σε πολλαπλούς τομείς.

Τι απαιτείται για να επιτύχετε:

  1. Θέστε Στόχους
  2. Σχεδιάστε τη στρατηγική σας μαζί με την εταιρεία που θα το αναλάβει
  3. Βρείτε κατάλληλους και εξειδικευμένους SEO experts

Στη SmartWebDesign είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε μία οργανωμένη, στοχευμένη και αποτελεσματική SEO στρατηγικη για εσάς και την επιχείρησή σας.

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

scroll-to-top