SEO Agency στη Θεσσαλονίκη 

Υπηρεσίες Βελτιστοποίησης Οργανικών Αποτελεσμάτων στη Google

Είμαστε ένα SEO agency στη Θεσσαλονίκη που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες SEO, βάσει δοκιμασμένων στρατηγικών που έχουν φέρει δεκάδες πελάτες μας στην πρώτη σελίδα των οργανικών αποτελεσμάτων της Google.

Θέλετε να γίνετε ένας από αυτούς;

Κλείστε τώρα Δωρεάν το ραντεβού για τη SEO αξιολόγηση της ιστοσελίδας σας

Τι είναι το SEO;

To SEO (Search Engine Optimization) είναι το σύνολο όλων εκείνων των τεχνικών και τακτικών, οι οποίες λαμβάνουν χώρα ώστε μία ιστοσελίδα να είναι σύμφωνη με τα πρότυπα που θέτουν οι μηχανές αναζήτησης. Με αυτόν τον τρόπο ένα site καταφέρνει να έχει μία καλύτερη κατάταξη στα οργανικά αποτελέσματα (SERPS) των μηχανών αναζήτησης. Όπως μάλλον ήδη θα γνωρίζετε, η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης στον κόσμο είναι η Google, με εκατομμύρια χρήστες να πραγματοποιούν καθημερινά αναζητήσεις σε αυτή, ώστε να βρουν το προϊόν ή την υπηρεσία που τους ενδιαφέρει.

Γιατί η ιστοσελίδα μου χρειάζεται SEO;

Ζητούμενο για κάθε επιχείρηση με διαδικτυακή παρουσία είναι να βρεθεί μπροστά στους υποψήφιους πελάτες της, όταν εκείνοι πραγματοποιούν μία αναζήτηση σχετική με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχει. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: Είτε με την πληρωτή διαφήμιση στη Google (Google Ads), είτε με τη βοήθεια του SEO. 

Σε αντίθεση με τα Google ads το SEO σας δίνει την ευκαιρία να αποκτήσετε ποιοτικά leads για την επιχείρησή σας, χωρίς να σπαταλήσετε ούτε ένα ευρώ στις πληρωτές διαφημίσεις, καθώς η google τοποθετεί την ιστοσελίδα σας ψηλά στα οργανικά αποτελέσματα, καθαρά βάσει αξιολογικών κριτηρίων. Αυτό σας επιτρέπει να έχετε μία συνεχή ροή επισκεψιμότητας στο site σας, να αυξήσετε την επιρροή του brand σας και να αναπτύξετε γενικότερα την επιχείρηση και το πελατολόγιο σας.

Ποιες είναι οι βασικές τεχνικές SEO;

Για να ανέβει η ιστοσελίδα σας ψηλά (σε εμπορικούς όρους κλειδιά) στα οργανικά αποτελέσματα της Google, θα πρέπει να ακολουθηθεί μία συγκεκριμένη ροή διαδικασιών που αφορά τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη στην ιστοσελίδα σας. Οι απαραίτητες βελτιστοποιήσεις που διεξάγονται στα πλαίσια του SEO, χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: Τo On Page SEO και το Off Page SEO. 

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι αφορά και ποιες τεχνικές εμπεριέχει η κάθε μία από τις δύο κατηγορίες.    

Το On-page SEO αναφέρεται σε όλες τις ενέργειες που γίνονται σε επίπεδο κώδικα και κειμένων σε μία ιστοσελίδα, προκειμένου να ανεβείτε ψηλότερα στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

 • Βελτιστοποίηση meta tags: Τα Meta Tags είναι ετικέτες HTML, οι οποίες παρέχουν στο browser (Google) πληροφορίες για το site σας. Τα meta tags αφορούν τους τίτλους, τις περιγραφές και τα εναλλακτικά κείμενα των σελίδων σας πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να είναι προσεκτικά αλλά και ελκυστικά για τους χρήστες της Google.
 • Βελτιστοποίηση των URLS: Τα URLs των σελίδων σας θα πρέπει να είναι σύντομα και να αποτελούνται από λέξεις-κλειδιά που να περιγράφουν το περιεχόμενο τους, ώστε να αναγνωρίζονται πιο εύκολα από τις μηχανές αναζήτησης.
 • Βελτιστοποίηση των εικόνων σας: Οι εικόνες σας θα πρέπει να έχουν έναν περιγραφικό τίτλο σχετικό με την σελίδα στην οποία περιλαμβάνονται,αυτός ο τίτλος θα πρέπει να περιλαμβάνεται και στο εναλλακτικό τους κείμενο, όπως ειπώθηκε και παραπάνω. Τέλος, το μέγεθος των εικόνων θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο, ώστε να μην καθυστερούν την ταχύτητα φόρτωσης. 
 • Βελτιστοποίηση ταχύτητας: Η ταχύτητα φόρτωσης της σελίδα σας, είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για το να θεωρηθεί φιλική, ως προς τις μηχανές αναζήτησης.
 • Εσωτερικά Links: Με τη δημιουργία εσωτερικών links όχι μόνο αυξάνετε την κινητικότητα των χρηστών εντός του site, αλλά παράλληλα βοηθάτε τη Google να εντοπίσει περισσότερες σελίδες του ιστοτόπου σας.
 • Responsive σχεδιασμός: Μία ιστοσελίδα οφείλει να είναι φιλική σε όλες τις οθόνες, ώστε να παρέχει τη βέλτιστη εμπειρία  σε κάθε χρήστη ανεξάρτητα από τη συσκευή πλοήγησής του. 

Το Off Page SEO, αφορά όλες εκείνες τις ενέργειες για τη βελτιστοποίηση του site σας, που γίνονται όμως εκτός από αυτό.

 Off-Page Seo Τεχνικές

 • Δημιουργία εξωτερικών links:Το site σας θα πρέπει να έχει εξωτερικά links από αξιόπιστους ιστοτόπους.
 • Content Marketing: Η προώθηση του περιεχομένου σας και σε άλλες πλατφόρμες όπως είναι τα social media.
 • Προφίλ στο Google My Business: Ίσως από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για να χτίσετε ένα καλό local SEO. Έχοντας ένα ενημερωμένο προφίλ στο google my business, μπορείτε να δείτε γενικότερα βελτίωση στις  κατατάξεις σας, οι οποίες εμπεριέχουν το γεωγραφικό προσδιορισμό της επιχειρησης σας.

Πόσο καιρό θα πάρει να ανέβω στην πρώτη σελίδα της Google;

Είναι από τις πιο συχνές ερωτήσεις που δεχόμαστε στην αρχή κάθε συνεργασίας μας που αφορά το SEO. Η απάντηση σίγουρα δεν είναι απλή, καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μέσα σε αυτούς βρίσκονται ο χρόνος κατά τον οποίο είναι ήδη ενεργή η ιστοσελίδα και το authority που διαθέτει, ο υπάρχον ανταγωνισμός στις λέξεις κλειδιά που μας ενδιαφέρουν και οι SEO ενέργειες που έχουν ήδη προηγηθεί. 

Υπάρχει δηλαδή η περίπτωση ένα project που θα αναλάβουμε να έχει υποστεί μερική βελτιστοποίηση για τη Google και να έχει κερδίσει ήδη κάποιες καλές θέσεις στην κατάταξη των αποτελεσμάτων της. Σε αυτή την περίπτωση δομούμε τη στρατηγική μας, προσπαθώντας να ανεβάσουμε την ιστοσελίδα ακόμα περισσότερο στους εμπορικούς όρους που ήδη βρίσκεται ψηλά και να διευρύνουμε με ακόμα περισσότερους.

Φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις που απόπειρες SEO έχουν εφαρμοστεί με τελείως λάθος τρόπο, με το αποτέλεσμα να είναι τοξικό για την κατάταξη της ιστοσελίδας στα αποτελέσματα της Google. Για παράδειγμα, μία επιζήμια τακτική η οποία εφαρμόζεται συχνά σε ιστοσελίδες βλάπτοντας εν τέλει το SEO τους, είναι το “keyword stuffing” η άσκοπη και μη λειτουργική επανάληψη λέξεων-κλειδιών που καθιστά το περιεχόμενο μας μη φυσικό και εχθρικό προς τους χρήστες και τις μηχανές αναζήτησης. 

Κλείστε ένα ραντεβού για να ελέγξουμε το SEO της ιστοσελίδας σας

Πόσο κοστίζει το SEO μιας Ιστοσελίδας;

Σίγουρα για να δοθεί συγκεκριμένη τιμή πρέπει να ληφθούν υπόψη συγκεκριμένα δεδομένα που αφορούν το εκάστοτε project σε αυτά περιλαμβάνονται:

 • Το μέγεθος και η πολυπλοκότητα μιας ιστοσελίδας. 
 • Οι φράσεις κλειδιά στις οποίες στοχεύει και ο ήδη υπάρχον ανταγωνισμός σε αυτές.
 • Το γεωγραφικό εύρος της στοχευσής μας. Για Παράδειγμα, είναι διαφορετική η τιμή που θα έχει το SEO μιας τουριστικής επιχείρησης που στοχεύει και στο εξωτερικό, από το SEO μιας μικρής τεχνικής εταιρείας που την αφορά κυρίως το κοινό της Θεσσαλονίκης.
 • Οι γλώσσες στόχευσης. Είναι προφανές πως όταν οι εργασίες SEO επαναλαμβάνονται για κάθε γλώσσα, θα αυξηθεί και η συνολική τιμή.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως ρόλο παίζει και η αγορά στην οποία ανήκει το digital marketing agency που θα απευθυνθείτε. Για παράδειγμα η αγορά της Αθήνας είναι πολύ πιο ακριβή από αυτή της Θεσσαλονίκης όσον αφορά τις υπηρεσίες online προώθησης.

Κλείστε ένα ραντεβού για να ελέγξουμε το SEO της ιστοσελίδας σας

Συνεργαστείτε με επαγγελματίες του SEO

Η SmartWebDesign αποτελεί ένα από τα πιο αξιόπιστα digital marketing agencies, έχοντας δημιουργήσει επιτυχημένες SEO στρατηγικές τόσο για πελάτες μας στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το πακέτο των υπηρεσιών μας περιλαμβάνει: 

 • Την ποιοτική κειμενογραφία βασισμένη σε επικερδείς όρους για την επιχείρησή σας, που όχι μόνο αυξάνει τους πελάτες σας, αλλά αναπτύσσει και το Brand σας.
 • Την σωστή δομή και ιεράρχηση της ιστοσελίδα σας.
 • Τον συνεχή έλεγχο για σπασμένα και τοξικά links.
 • Την παροχή reports σχετικά με τα αποτελέσματα της SEO καμπάνιας σας.

Δείτε μερικά από τα SEO Project μας: