Φροντίστε για το καλό της ιστοσελίδας σας επιλέγοντας το κατάλληλο web hosting

web-hosting-smartwebdesign

Με τoν όρο web hosting εννοούμε την υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων, με την οποία οι επιχειρήσεις μπορούν να έχουν αναρτημένη την ιστοσελίδα τους στο διαδίκτυο και να την διατηρούν εκεί χωρίς να επιβαρύνονται με το επιπλέον κόστος του σχετικού εξοπλισμού (servers). Η επιλογή της κατάλληλης εταιρείας web hosting είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι έχει κομβικό ρόλο στην εδραίωση μίας ιστοσελίδας στο διαδίκτυο.

Σε όλες τις περιπτώσεις στην ζωή, όταν κάποιος δεν έχει γνώση πάνω σε ένα αντικείμενο ή κλάδο, συνήθως καταλήγει στην πιο συμφέρουσα οικονομικά επιλογή. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την φιλοξενία ιστοσελίδων. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ο κόσμος δεν είναι ενήμερος για τη σημασία ενός αξιόπιστου web hosting και είτε διαλέγει μία οικονομική λύση είτε προτιμάει να εμπιστευθεί τον developer για αυτό το θέμα που είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση της ιστοσελίδας. Βέβαια, στην δεύτερη περίπτωση, ο developer έχει αγοράσει τον συγκεκριμένο χώρο από μία εταιρεία web host, οπότε πάλι καταλήγουμε στην πρώτη περίπτωση.

Εμείς, στη SmartWebDesign, σας προτείνουμε να κάνετε μία ενδελεχή έρευνα αγοράς πριν καταλήξετε στην ιδανική εταιρεία web hosting για την ιστοσελίδα σας, καθώς, όπως είπαμε και νωρίτερα, πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική απόφαση. Πάμε, λοιπόν, παρακάτω να δούμε κάποια tips που σίγουρα θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε και να επιλέξετε σωστά:

Τα είδη του web hosting:

Δωρεάν Φιλοξενία

web-hosting-δωρεαν-φιλοξενια-ιστοσελιδας-smartwebdesign

Η έκφραση «ότι πληρώσεις, παίρνεις σε αυτή τη ζωή» ισχύει και στην περίπτωση της φιλοξενίας μίας ιστοσελίδας, καθώς τις περισσότερες φορές, οι υπηρεσίες που διατίθενται δωρεάν, επιβαρύνουν σε βάθος χρόνου. Να σημειωθεί πως εάν επιλέξετε αυτό το είδος web hosting, αν κάποια στιγμή αποφασίσετε να μεταφέρετε σε άλλο πάροχο το domain name και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας, θα δυσκολευτείτε.

Φιλοξενία Σε Κοινόχρηστο Server

Η συγκεκριμένη επιλογή φιλοξενίας θεωρείται από τους περισσότερους ως ιδανική, γιατί και οικονομική είναι και πληθώρα δυνατοτήτων προσφέρει. Το μόνο αρνητικό ενός κοινόχρηστου server είναι ότι δεν είναι γνωστό το είδος των υπόλοιπων επιχειρήσεων με τις οποίες μοιράζεστε τον server καθώς και το μέγεθος των αρχείων που αυτές μεταφέρουν, κάτι που επηρεάζει τον χρόνο φόρτωσης της ιστοσελίδας σας. Βέβαια, οι περισσότερες εταιρείες web hosting προσφέρουν τη δυνατότητα μεταφοράς της φιλοξενίας της ιστοσελίδας σας σε κάποιον αποκλειστικό server όποτε εσείς το επιθυμείτε.

Φιλοξενία Σε Εικονικό και Αποκλειστικό Server

web-hosting-αποκλειστικος-server-smartwebdesign

Η φιλοξενία σε τέτοιου είδους server είναι αρκετά πιο ακριβή συγκριτικά με τις προηγούμενες, γιατί σας παρέχει αυτονομία και μεγαλύτερη ασφάλεια. Δεν είναι τυχαίο που κυρίως την επιλέγουν επιχειρήσεις με ιστοσελίδες που έχουν μεγάλες βάσεις δεδομένων.

Φιλοξενία σε Cloud

Όλοι μας χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση πλατφόρμες, όπως το Gmail, το YouTube και το Facebook, οπότε λίγο πολύ γνωρίζουμε πως λειτουργεί ένα περιβάλλον cloud. Το κυριότερο πλεονέκτημα του cloud hosting είναι ότι χρεώνει μόνο για τις υπηρεσίες που εσείς χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια του συμβολαίου σας.

Πώς θα καταλάβετε ότι βρήκατε την κατάλληλη εταιρεία web hosting

Όροι & Προϋποθέσεις

Κανείς δεν αφιερώνει χρόνο στην ανάγνωση των όρων και προϋποθέσεων. Παρόλα αυτά, όταν πρόκειται για μία σημαντική επένδυση, όπως είναι η επιλογή εταιρείας web hosting, καλό είναι να γνωρίζετε τι ακριβώς πρόκειται να δικαιούστε μετά την όποια συμφωνία κάνετε. Για παράδειγμα, είναι συχνό φαινόμενο στα συμβόλαια φιλοξενίας ιστοσελίδων να υπάρχει δέσμευση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Πριν υπογράψετε, βεβαιωθείτε πως υπάρχει τρόπος να τερματίσετε το συμβόλαιο σας όποτε εσείς επιθυμείτε.

Όνομα Domain

web-hosting-ονομα-domain-smartwebdesign

Σε περίπτωση που δεν έχετε αγοράσει ακόμα το όνομα του domain σας, θεμιτό είναι να κοιτάξετε τα πακέτα που σας προσφέρουν οι εταιρείες web hosting. Έχετε κατά νου πως κάποια οικονομικά πακέτα αντισταθμίζονται με την απόκτηση ενός ακριβού domain. Φυσικά, δεν είστε υποχρεωμένοι να αποκτήσετε το domain name σας από τον πάροχο του hosting σας. Τα domains μεταφέρονται εύκολα από server σε server και οι περισσότερες εταιρείες παρέχουν οδηγίες σχετικά με το πως να μεταφέρετε το domain σας εντός ή εκτός του server τους.

Τοποθεσία Server

Η τοποθεσία του server είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας, διότι επηρεάζει την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας. Επομένως, είναι συνετό ο server που θα φιλοξενήσει την ιστοσελίδα σας να βρίσκεται στην ίδια χώρα με το κοινό σας. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε σε θέση να διεκδικήσετε μία καλύτερη θέση στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Χωρητικότητα

Πρέπει να γνωρίζετε τον χώρο που έχετε αγοράσει σε έναν server για να μπορείτε να ανεβάζετε ελεύθερα το περιεχόμενο σας και να ξέρετε ποιο είναι το όριο σας. Εάν ανεβάζετε συχνά μεγάλα αρχεία που καταλαμβάνουν αρκετό χώρο, τότε θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τη χωρητικότητα του server.

Εξυπηρέτηση Πελατών

Μία εταιρεία web hosting που σας προσφέρει την δυνατότητα να επικοινωνείτε τηλεφωνικώς με την εξυπηρέτηση πελατών θα σας φανεί χρήσιμη σε περίπτωση που κάτι προκύψει και επομένως είναι προτιμότερο να επιλέγετε κάποια που προσφέρει αυτήν την υπηρεσία.

Αντίγραφα (Backups)

Εάν η εταιρεία web hosting που έχετε επιλέξει δεν πραγματοποιεί συχνά back up των αρχείων που βρίσκονται στους servers της, τότε ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε ξανά το ενδεχόμενο να αλλάξετε τον πάροχο σας.

Downtime

web-hosting-downtime-smartwebdesign

Ο όρος downtime αναφέρεται στο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο ο server θα βρίσκεται εκτός λειτουργίας λόγω προβλήματος ή για λόγους συντήρησης. Όταν συμβαίνει αυτό, η ιστοσελίδα σας δεν είναι προσβάσιμη. Οι μεγάλες εταιρείες web hosting δηλώνουν πως μειώνουν το διάστημα αυτό στο ελάχιστο δυνατό.

Διευθύνσεις email

Το πακέτο web hosting που θα επιλέξετε καλό είναι να περιλαμβάνει τουλάχιστον 1-2 διευθύνσεις email. Είναι σίγουρο πως θα τις χρησιμοποιήσετε και γενικά θα σας φανούν πολύ χρήσιμες σε βάθος χρόνου.

Εμείς, στη SmartWebDesign, ελπίζουμε μέσω αυτού του κειμένου να σας βοηθήσαμε να καταλάβετε όσο το δυνατόν περισσότερα σχετικά με την φιλοξενία ιστοσελίδων και τα κριτήρια επιλογής εταιρείας web hosting. Σε περίπτωση που πιστεύετε ότι χρειάζεστε κάποια επιπλέον διευκρίνιση ή καθοδήγηση, τότε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

scroll-to-top