5 Δωρεάν plugin για τη wordpress ιστοσελίδα σας | SmartWebDesign

5 Χρήσιμα plugin για τη wordpress ιστοσελίδα σας

5 Δωρεάν plugin για τη wordpress ιστοσελίδα σας | SmartWebDesign

Σε μια ιστοσελίδα τα plugin είναι χρήσιμα και απαραίτητα. Προσθέτουν αρκετές λειτουργίες και χαρακτηριστικά που βοηθούν το χρήστη να διαμορφώσει το website του σύμφωνα με τα θέλω του και τις ανάγκες του.

Υπάρχουν εκατοντάδες plugin τα οποία μπορείτε να εγκαταστήσετε στη σελίδα σας. Παρακάτω θα σας αναφέρω μερικά από αυτά που θεωρούμε ότι θα ήταν χρήσιμο να τα έχετε και φυσικά είναι δωρεάν.

Για επιπλέον βοήθεια έχουμε περάσει τα links των plugin ώστε να τα κατεβάσετε άμεσα αν το επιθυμείτε.

1. W3 Total Cache

Το συγκεκριμένο plugin θεωρώ ότι είναι το καλύτερο για τη δουλειά που κάνει. Με τις σωστές ρυθμίσεις θα κάνει την ιστοσελίδα σας πιο γρήγορη. Οι σελίδες θα φορτώνουν πιο γρήγορα και έτσι οι χρήστες θα έχουν μια πιο ευχάριστη πλοήγηση με μεγαλύτερες πιθανότητες για εσάς να αποκομίσετε κέρδος από αυτό αν αγοράσουν το προϊόν σας ή την υπηρεσία σας. Επίσης το plugin αυτό δημιουργεί στατική εκδοχή όλου του site, γεγονός που μειώνει της απαιτήσεις της CPU όταν χρησιμοποιείτε το WordPress. Απλά πρέπει να είστε σίγουροι ότι υπάρχει αρκετός χώρος διαθέσιμος στο λογαριασμό φιλοξενίας του site σας.

2. Contact Form 7

Το plugin αυτό είναι πολύ απλό, εύκολο στην εγκατάσταση βοηθάει στη δημιουργία φόρμας επικοινωνίας την οποία μπορείτε να επεξεργαστείτε όπως θέλετε βάση των αναγκών σας. Η φόρμα επικοινωνίας υποστηρίζει Ajax-powered submitting, CAPTCHA, Akismet spam filtering και ούτω καθεξής.

3. Yoast SEO

Πολύ σημαντικό plugin γιατί έχει να κάνει με την προώθηση της ιστοσελίδας μας και το πως θα εμφανιστούμε όσο το δυνατόν ψηλότερα στη μηχανή αναζήτησης της Google. Κάνοντας τις απαραίτητες τεχνικές ρυθμίσεις και με την σωστή έρευνα για τις λέξεις κλειδιά θα βελτιώσετε το SEO της ιστοσελίδας σας.

4. WPML ( The WordPress Multilingual Plugin )

Αν θέλετε η ιστοσελίδα σας να υπάρχει και σε άλλες γλώσσες πρέπει να περάσετε το plugin αυτό. Θα σας βοηθήσει τόσο πολύ να στήσετε τα πάντα. Και μετά θα πρέπει απλά να μεταφράσετε τις σελίδες και τα άρθρα στις αντίστοιχες γλώσσες. Το πολύ σημαντικό επίσης για αυτό το plugin είναι ότι βοηθάει πολύ και το SEO. Οπότε μαζί και με το Yoast SEO που αναφέραμε παραπάνω θα έχετε ήδη κάνει καλή δουλειά στην προώθηση σας.

5. WooCommerce

Πρόκειται για την πλατφόρμα eCommerce του WordPress. Το plugin αυτό σας χρειάζεται μόνο αν έχετε eshop και πουλάτε προϊόντα. Εντελώς δωρεάν θα βάλετε τις βάσεις για τη δημιουργία του δικού σας eshop. Το περιβάλλον του πρόσθετου αυτού είναι πολύ φιλικό προς το χρήστη με τεράστια ευελιξία. Επίσης και αυτό το plugin βοηθάει στο SEO και έχει και πολλαπλά payment gateways.

scroll-to-top